HILE on suomalainen muotoilumerkki, joka suunnittelee lähellä tuotettuja ja loppuun saakka mietittyjä käyttöesineitä kahvin ystäville. Tuotteemme valmistetaan kokonaan Suomessa. HILE tuotteilla on Avainlippu ja Design from Finland -merkit.

Päämateriaalina käytämme koivuviilua. Osassa tuotteista on ohut polypropeenikalvo pinnalla helpottamassa puhtaana pitoa ja lisäämässä kestävyyttä. Etelä-Suomessa sijaitsevat alihankkijamme valmistavat tuotteidemme aihiot sekä pakkaukset. Tarkka viimeistelytyö hionnasta polltomerkkaukseen ja öljyämiseen tehdään käsityönä HILEen omalla verstaalla Helsingin Sörnäisissä.


handmade branding verstas

muotoilijat

Hilja Nikkanen


Hilja Nikkanen on HILE muotoilumerkin perustaja. Hilja on valmistunut Taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta, sivuaineinaan trenditutkimus sekä yrittäjyys- ja johtajuusopinnot Helsingin Kauppakorkeakoulussa.

Toiselta koulutukseltaan Hilja Nikkanen on ravintolakokki. Rakkaus ravintola- ja ruokakulttuuriin näkyy myös Hiljan muotoilutyössä. HILEessäkin tärkeässä osassa on ruokakulttuurista tuttuja positiivisia trendejä, kuten lähituotanto ja jäljitettävyys.

Teemu Karhunen


Muotoilija, Taiteen maisteri Teemu Karhunen on opiskellut Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa sekä Taideteollisessa korkeakoulussa kalustesuunnittelua. Ennen muotoiluopintoja Teemu on hankkinut artesaanipuusepän koulutuksen. Teemu on työskennellyt vuodesta 2002 pääasiassa tuotekehitysspesialistina kalustealalla, mutta tehnyt sen lisäksi myös omaa muotoilutyötä.


Teemu & Hilja

Yhteistyökumppanit:
www.teurastamo.comHILEen verstas sijaitsee ruokakulttuurin sydämessä Helsingin Teurastamolla
www.koskisen.fiKoivuviilun toimittaja
www.korvenranta.fiKorvenrannan Puusepäntehdas Oy valmistaa Kapun aihion
www.formesa.fiFormesa valmistaa Solan aihion
www.hvloy.comHollolan viilu ja laminaatti valmistaa Pusun vanerin
www.jetmatech.fiJethmatech vesileikkaa Pusun aihion
www.lonnberg.fiMyyntipakkauksten valmistaja