HILE on suomalainen muotoilumerkki, joka suunnittelee lähellä tuotettuja ja loppuun saakka mietittyjä käyttöesineitä kahvin ystäville.

Tuotteemme valmistetaan kokonaan Suomessa. Päämateriaalina käytämme koivuviilua. Osassa tuotteista on ohut polypropeenikalvo pinnalla helpottamassa puhtaana pitoa ja lisäämässä kestävyyttä. Etelä-Suomessa sijaitsevat alihankkijamme valmistavat tuotteidemme aihiot sekä pakkaukset. Tarkka viimeistelytyö hionnasta polttomerkkaukseen ja öljyämiseen tehdään käsityönä HILEen omalla verstaalla Helsingin Sörnäisissä.

Muotoilijat Hilja Nikkanen & Teemu Karhunen

Hilja Nikkanen on HILE muotoilumerkin perustaja. Hilja on valmistunut Taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta, sivuaineinaan trenditutkimus sekä yrittäjyys- ja johtajuusopinnot Helsingin Kauppakorkeakoulussa. Toiselta koulutukseltaan Hilja on ravintolakokki. Rakkaus ravintola- ja ruokakulttuuriin näkyy myös hänen muotoilutyössään. Ruokakulttuurissa jo pidempään vallinnet trendit, kuten jäljitettävyys ja lähituotanto ovat luontevasti myös osa HILEttä.

Teemu Karhunen (TaM) on opiskellut Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa sekä Taideteollisessa korkeakoulussa kalustesuunnittelua. Ennen muotoiluopintoja Teemu on hankkinut artesaanipuusepän koulutuksen. Teemu on työskennellyt vuodesta 2002 pääasiassa tuotekehitysspesialistina kalustealalla, mutta tehnyt sen lisäksi omaa muotoilutyötä.

HILE // Design for coffee lovers. Made in Finland.

HILE ®
info(at)hiledesign.fi
puhelin +358 505865433

HILE / Hilja Nikkanen
Inkoonkatu 8 A 3
00520 Helsinki
tmi Hilja Nikkanen
y-tunnus 2098558-0

avainlippu